הממולאים של אמא של יגאל

יגאל מכור לממולאים של אמא, וכך גם אנחנו !

טעמתי הרבה מתכונים של פלפלים ממולאים, אבל כמו של אמא – אין!

*חשוב- 8 פלפלים צבעוניים (ויפים כמובן)*

500 גרם בשר בקר טחון

1 כוס אורז בסמטי לא מבושל

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כפית גדושה כמון

6 שיני שום גדולות קצוצות

1 כפית בהרט

1 כפית שטוחה מלח או לפי הטעם

צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק

6  עגבניות גדולות מגורדות

1 כף נדיבה פפריקה  מתוקה

1 כף שטוחה מלח או לפי הטעם

מעט פלפל שחור

2-3 כפות שמן זית

3 כפות גדושות רסק עגבניות מרוכז מאוד

מים לפי העין

  1. במחבת מטגנים את הבצל עד שמזהיב מעט. מוסיפים פנימה את השום ומטגנים עוד.
  2. מוסיפים פנימה את הבשר ומתבלים.
  3. מוסיפים את האורז והפטרוזיליה ומטגנים עוד .
  4. בסיר ממולאים רחב ונמוך יחסית מטגנים את העגבניות המגוררות בשמן זית.
  5. מערבבים בקערה את הרסק עגבניות יחד עם מים רותחים עד שנוצרת סמיכות של רוטב ושופכים לסיר. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  6. חותכים לפלפלים את החלק העליון בזהירות בכדי שישאר שלם ומנקים את התוכן שלהם. ממלאים כל פלפל בתערובת הבשר והאורז עד הסוף, אך לא דוחסים את התערובת בכדי שישאר מקום לאורז לתפוח.
  7. מניחים בצורה יפה את הפלפלים בסיר ומעל כל פלפל מניחים 2 כפות של הרוטב. מכסים את הפלפלים עם המכסים שלהם ומביאים לרתיחה. מורידים את האש לאש קטנה וממשיכים לבשל ככה עוד שעה עד שעה וחצי או עד שהפלפלים רכים והאורז והבשר מבושלים לגמרי. במהלך הבישול פותחים את המכסים של הפלפלים ומרטיבים בעוד 1-2 כפות של רוטב בכדי שהאורז לא יצא יבש.
  8. בתיאבון!
סל הקניות0
הסל ריק!
המשך בקניה
0